top of page

Bogudgivelser

Libroalegre udgiver bøger om børne- og ungdomslitteratur. Siden 2013 har vi udgivet tre bøger om litteratur produceret af børn og unge, to pædagogiske vejledninger til fremme af læsning og skrivning i klasseværelset og en vejledning til oprettelse af nye børnebiblioteker.

Portada-Terror-en-el-cerro-2101-1.jpeg
cartas-de-adentro.jpeg
leer-para-escribir.jpeg
Peligro-Zona-de-mosntruos-1.jpeg
en-mi-barrio-hay-biblioteca.jpeg
somos-los-niños-de-la-biblioteca.jpeg


Terror på bakken, blodige og uhyggelige historier (2020).

En uhyggelig bog med 25 gyserhistorier skrevet og illustreret af børn fra Montedónico-befolkningen. Terror en el cerro blev skabt i workshops om historieskabelse på biblioteket Libroalegre i Playa Ancha, Valparaíso. Originaltitel: Terror en el cerro, historias sangrientas y espeluznantes.

 

Breve indefra. 35 fragmenter fra frihedsberøvede unges liv (2016).

Fanger fra ungdomsfængslet i Limache har skrevet breve, hvori de fortæller om deres frygt, sorg, vrede og håb. Gruppelæsninger og efterfølgende samtaler var inspirationen til disse tekster, som også blev illustreret med collager lavet af teenagere fra en offentlig gymnasieskole i Valparaíso. Originaltitel: Cartas de adentre. 35 fragmentos de vidas adolescentes privadas de libertad.

 

Læsning for at skrive. Aktivitetsguide til brug af tidsskriftet Calcetín con papa i klassen/ Grundskole og mellemtrin (2016).

To vejledninger, der foreslår workshops for lærere på sekundærtrinnet i det ene tilfælde og for lærere i folkeskolen i det andet, så de kan læse højt sammen med deres elever, tale med dem om de fælles læsninger og opfordre dem til at skrive deres egne tekster. Disse workshops er resultatet af det arbejde og de eksperimenter, som tidsskriftet Calcetín con papa har udført i skoler og gymnasier siden 2006. Originaltitel: Leer para escribir. Guía de actividades para uso de la revista Calcetín con papa en el aula/Básica y Media.

 

Fare! Monster Zone (2014).

En smuk bog, der fortæller om monstrenes liv, om hvad de kan lide at gøre og hvad de ikke kan lide at gøre, om deres drømme og deres tunge byrder. De er skabt af børn fra udsatte befolkningsgrupper i Valparaíso og har tegnet disse monstre, der drikker blod og spiser børns hjerner, spiser skoleinspektører og lærere og også forelsker sig i hinanden. Originaltitel: ¡Peligro! Zona de monstruos.

 

I mit kvarter er der et bibliotek (2013).

En bog med råd og strategier til fremme af oprettelsen af nye lokalbiblioteker baseret på de erfaringer, som Libroalegre-børnebiblioteket i byen Montedónico har gjort siden 2001. Originaltitel: En mi barrio hay biblioteca.

 

Vi er bibliotekets børn (2013).

En kompilationsbog med materiale produceret af børn i læsestimuleringsworkshops inden for projektet "Up on the hill we all read". 150 børn deltog i workshoppen, lyttede til historier, læste, skrev og tegnede og lavede tegneserier, digte, historier og selvportrætter. Originaltitel: Somos los niños de la biblioteca.

bottom of page