top of page

Nyt byggeprojekt: Fortællingernes hus

huset.png

Libroalegres store børnebibliotek har indtil nu holdt til i en lejet underetage hos en privat udlejer i Cerro Alegre i Valparaíso. Der kan vi ikke længere være. 

 

Det næste projekt som Libroalegre ønsker at sætte til søs er derfor ’La Casa de los Cuentos’ (Fortællingernes hus) – et nyt stort bibliotek for børn og unge i Valparaíso. Takket være hjælpen fra chilenske, danske, svenske og spanske donationer har vi købt et stykke jord, hvorpå det nye bibliotek, tegnet af BJERG Arkitektur, skal rejses (se billeder herunder). 

 

La Casa de los Cuentos bliver et moderne og dynamisk kulturhus for børn og unge, hvilket inkluderer:

  • Et moderne børnebibliotek med både informative, formende og kulturelle mål.

  • Mere plads til lokale børn, og til udvidelsen af vores unikke samling af bøger til børn og unge.

  • Et fast program med undervisning, workshops og kulturelle aktiviteter.

  • Et laboratorie til forskning i chilensk unge- og børnekultur.

  • Et åbent rum baseret på inddragelse af lokalsamfundet, til gavn for udsatte grupper af børn og unge. 

  • En miljøvenlig og -effektiv bygning, integreret i det lokale nabolag, og som reflekterer den nordiske-chilenske kulturudveksling. 

 

Forprojektet for arkitekt- og byggearbejdet er blevet godkendt af Valparaísos kommune. Den næste fase er at finansiere de nødvendige undersøgelser for at opnå en byggegodkendelse. Bygningen kommer til at være næsten 400 m2 og koste omkring to millioner danske kroner. Vi står derfor overfor en udfordring: Hvis drømmen om et nyt hus skal leve videre, må vi finde på nye måder at indsamle penge. Vi modtager hjertens gerne idéer til hvor vi kan søge fonde og andre donationer.  

 

1_A-2.jpg
bottom of page